Meet The Danes Blog

Article about Meet the Danes in Politiken Travel Section (in Danish)

Konceptet er simpelt. Turister, der ikke kun gider tøffe rundt i Tivoli, stirre småskuffet på Den Lille Havfrue eller spise smørrebrød, mens de er på rejse i Danmark, kan komme hjem til danskerne og spise et måltid. Et klassisk eksempel på mellemfolkeligt samvirke, der bryder med det almindelige turistbesøg.
Den oplevelse har været mulig siden 2001 med konceptet Meet the Danes, fortæller kvinden bag, Anett Wæber.

»Det er enormt spændende at komme tæt på de lokale. Det har jeg altid selv gjort, når jeg har rejst. Der sker noget andet, når du kommer helt ind i folks hjem. Snakkene bliver lidt dybere«, forklarer hun. Men selv om Meet the Danes har eksisteret i 15 år, er det først nu, organisationen har fået etableret en portal, www.meetthedanes.com, hvor gæster og værter via søgekriterier selvstændigt kan matches. Og det var tiltrængt, siger Anett Wæber, der før i tiden selv skulle føre gæster og værter sammen. »Det andet system blev for omstændeligt. Nu kan man som gæst selv finde den vært, man gerne vil besøge«.

Der er dog også en anden årsag til det nye bookingsystem. Tidligere kom mange rejsende til Danmark i grupper, hvor Meet the Danes-besøget blevet arrangeret. Sådan er det ikke altid i dag, fortæller hun. »Rejsemønstret har ændret sig. Nu kommer der mange flere individuelt rejsende, som vi bedre kan få fordelt til de danske værter via den nye portal«. Et eksempel på turister, der har ændret rejsemønster, er kineserne. I en rapport fra Chinavia, et projekt under Wonderful Copenhagen, viste et rundspørge i 2014 blandt 400 adspurgte kinesiske turister, at 56 procent var en del af en grupperejse, mens 44 procent rejste individuelt. I en lignende undersøgelse fra 2012 var tallet 82 og 18 procent. Efterfølgende mødte Politiken tre kinesiske journalister på pressetur i København. Og deres allerbedste oplevelse havde de fået ved at spise avocado og rejer, flæskesteg med rødkål og is som en del af et Meet the Danes-besøg.

LÆS HELE ARTIKLEN HER:

Author image
About Anett Wæber